thai-artcraft

Bogata si fascinanta arta decorativa Thailandeza este renumita pentru interpretarile unice si creative ale budismului si hinduismului Indian. Rare si extrem de valoroase in spatiul acestei arte, panourile sculptate sunt lucrate in cea mai mare parte din lemn masiv de teak, ingloband uneori sute de ore de munca migaloasa, dusa la capat cu pasiune de artisti ce sunt, de cele mai multe ori, veterani in interpretarea simbolurilor budiste si hindu.
Iata 7 din cele mai intalnite:

1. Mugurul de floare lotus este in budism simbol al puritatii si prosperitatii, putand fi gasit in panouri monumentale, foarte fin executate, a caror delicatete le poate face foarte usor folosibile in dormitor pe post de tablie de pat.

2. Mandala este o diagrama circulara ce reprezinta universul, un puternic simbol si ritual spiritual in religiile indiene. Aceasta geometrie metafizica a rotii Mandala ofera o armonica sacra panourilor Thai ce devin astfel un obiect mai mult decat decorativ.

3. Paunul este asociat in religia Hindu cu divinitatea care reprezinta rabdarea, bunatatea, compasiunea si bunavointa. Deasemenea un panou sculptat cu paun poate reface nivelurile de stima de sine si aduce noroc.

4. Dragonii sunt unici in reprezentarile Thai, fiecare din cele 9 parti intruchipand un alt animal. Imprumutat din cultura chineza, dragonul este cel mai puternic simbol al Chi-ului cosmic si un mare aducator de noroc.

5. Elefantul este unul din cele mai importante simboluri in traditia Thai. El aduce putere, stabilitate si intelepciune. Un panou sculptat cu elefanti va proteja casa daca este plasat cu fata la intrare.

6. Tigrul este asociat in toata Asia cu puterea si maiestatea regilor. Unul sau 2 tigrii sculptati intr-un panou va alunga spiritele rele si energiile negative din casa.

7. Pestele este un puternic simbol pt. prosperitate si succes in afacere. Un panou sculptat cu pesti plasat in birou va atrage succes dupa succes, cele mai auspicioase combinatii fiind cele de 6 si 9 pesti.

by Pusa Hack

http://www.exotique.ro/new/thai-artcraft.html

http://www.exotique.ro/decoratiuni/panouri-si-tablouri.html

Thai Artcraft – 7 simboluri in arta decorativa Thai
Etichetat pe: