In sudestul Asiei constructia de case pe pamant are o traditie foarte veche, caracterizata de folosirea, fara exceptii, de materiale naturale (bambus, stuf, tec) si metode clasice cu stalpi si grinzi. In acest cadru amprentele colonismului European apar sub forma unei arhitecturi deschise cu 2 mari accente: veranda si livingul deschis.
In locuintele tropicale veranda devine o extensie a spatiului interior, aceasta creand o frontiera ambigua ce lasa impresia contopirii cu exteriorul. Mobilierul ideal pentru acest spatiu nu poate fi decat unul natural, fie din fibre naturale (zambila de apa, rattan, bambus), fie din lemn masiv (tec), iar decoratiunile pot fi textile (perne, cuverturi, perdele din in, covorase) albe sau viu colorate, vase din teracota (orice marime, modele simple) pentru flori, statuete din piatra sau teracota (intodeauna asezate pe jos).
Livingul deschis este inima unui bungalou tropical – toate celelalte spatii ar trebuii raportate la acesta. Nu iti trebuie studii de specialitate pentru a realiza faptul ca un spatiu care invita natura inauntru te poate face sa te relaxezi insa constructia fara ziduri trebuie continuata si prin amenajari care sa asigure spatii largi de confort (canapele docile si generoase, fotolii „imperiale”, masute solide, lampi gratioase, rafturi incapatoare pentru colectiile personale, panouri sculptate… ) si o zona cocheta de dining schitata discret (masa din tec sau bambus, scaune simple din acelasi material, o bancuta, suporturi pentru lumanari…).

Tendintele actuale in design se orienteaza spre abordarea unui stil compozit, care valorifica cele mai variate elemente provenite din diferite epoci si diferite culturi. In magazinele Exotique puteti gasi cea mai bogata oferta de mobilier si accesorii exotice, realizate din materiale nobile, in diferite combinatii, ce creeaza o diversitate benefica pentru acest tip de spatiu…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *