Detaliul este punct de reper in traditia Vietnameza. Bogat ornamentate, obiectele Vietnameze de mobilier si decor (picturi pe matase si sticla, vase din ceramica, paravane din lemn sculptate, statuete votive, panouri pictate, mese de altar, scaune imperiale, mobila traditionala incrustata cu sidef …) surprind prin omogenitatea si organicitatea stilului, dezvoltand in interioarele in care sunt folosite zone vibrante, viu colorate, conturate prin detalii fine.

Influentele Chinei Imperiale se fac simtite atat in paleta de culori cat si in structura arhitecturala a caselor si lacaselor de cult pe care vietnamezii le decoreaza amplu.

Stilul Vietnamez este astazi urmarea coliziunii a mai multor culturi ce au influentat un popor cu o capacitate mare de absorbtie. Imprumutand simultan din mai multe stiluri vechi, folosind tehnici traditionale si o doza consistenta de creativitate, combinandu-le cu influente Europene din perioada coloniala, Vietnamul a devenit una din cele mai autentice pepiniere de eclectism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *