porti traditionale - arhitectural

Calatorind prin Asia am avut sansa sa intru in foarte multe camine traditionale. Ce m-a impresionat din prima clipa au fost portile.
Solutie arhitecturala ce acorda incredere si stil oricarei structuri, poarta sculptata traditionala iti asigura protectie si te fereste de intemperiile de orice fel. Materialul de baza in majoritatea cazurilor este lemnul de sheesham, o esenta dura si grea ce ii confera un pronuntat aspect rustic. Stimuland simturile si imaginatia, patina, insertiile metalice si lucratura manuala imi amintesc de romantismul medieval si de legendele eroilor de otel. Unicate, sculptate cu motive geometrice, tribale sau florale, uneori pictate, aceste piese sunt salvate si  reconditionate din foste temple sau palate, fiecare avand o istorie a sa.
Elemente impresionante prin aspect si dimensiuni, portile traditionale Indiene sculptate pot fi punctul de atractie al caminului, atat prin naturaletea si caldura materialului cat si prin frumusetea si eleganta sculpturii. Atat estetice cat si functionale portile “antique” pot conferii si casei tale o aroma traditionala si un caracter aparte.
Iata de ce m-am gandit in acest articol sa revin asupra modului in care usa/poarta/intrarea casei iti poate aduce beneficii printr-un fluxul Chi inbunatatit.
Intrarea principala a casei creeaza o prima impresie pentru tine si pentru altii. Ce trebuie sa faci pentru ca aceasta sa emane o aura de succes, abundenta si mandrie?

1. Este important sa avem grija ca poteca spre usa de la intrare sa fie cat se poate de curata, fara obstacole sau portiuni de teren accidentat, insa usor serpuita. Acest lucru va permite ca energia sa curga liber.

2. Daca aveti un pridvor sau o terasa in fata intrarii, nu lasati frunze, buruieni sau alte ‘elemente nedorite’ sa preia controlul.

3. Elementele naturii, cum ar fi soarele, vantul sau ploaia poate deteriora usa de la intrare. Este bine ca periodic sa ingrijim usa vopsind-o cu un lac rezistent. Insertiile decorative din alama sau cupru sunt o modalitate bunã de a adãuga un element metalic ca remediu Feng Shui.

4. Lumineaza in mod corespunzator usa de la intrare pentru a invita energia Chi in casa ta. Reparati luminile exterioare in cazul in care nu functioneaza.

5. Indiferent de dimensiunea sau structura casei tale, este bine ca la intrare sa existe o planta cu frunze rotunjite insa ai grija sa nu o acopere. Aceasta te va ajuta sa atragi o energie buna spre casa ta.

6. Puteti monta o fantana pe partea dreapta a intrarii pentru a aduce noroc de fiecare data cand deschizi usa.

7. Si nu in ultimul rand, pentru un bun Feng-Shui intrarea in camin trebuie sa aiba cea mai grandioasa usa, care sa fie realizata din lemn masiv nu din sticla. Ea trebuie sã fie mai mare decat celelalte usi din casa ta.

Poate cele mai spectaculoase parti ale unei case, portile traditionale Indiene te pot face oricand sa exclami Wow! si imi face o mare bucurie ca fac parte din colectia Exotique. Te astept sa le vezi!

by Pusa Hack

http://www.exotique.ro/arhitectural.html

Poarta spre caminul tau
Etichetat pe: