cosuri traditionale

Cosuri de diverse forme si dimensiuni au fost si sunt în continuare larg folosite pe tot cuprinsul Asiei. Fie ca sunt împletite din bambus si rattan sau scluptate din lemn de ulm, ele au pastrat traditiile vechilor dinasti secole la rând.
Cosurile Nuptiale sunt o categorie aparte, acestea cunoscând o atentie deosebita din partea colectionarilor si a amatorilor de Feng Shui, datorita formelor foarte elaborate si semnificatiilor aparte ce însotesc acest tip de cosuri. În afara de simbolistica bogata, cosurile nuptiale erau folosite si pentru a transporta daruri si obiecte de bun augur între familiile mirelui si miresei.
Rosu este culoarea favorita. Asociata iubirii, bucuriei si prosperitatii aceasta este înca folosita în diverse feluri în ritualurile traditionale nuptiale chinezesti. Expertii Feng Shui spun ca rosu atrage bucurie putere si faima, iar pastrarea unui cos nuptial în casa creeaza energie pozitiva si stimuleaza norocul.

Colectia Exotique cuprinde cosuri de uz general, cosuri nuptiale, galeti (pentru apa, orez, ceai sau mâncare) si sunt în mare parte reconditionate de artizani chinezi în ateliere dotate la fel ca acum 100 de ani.

Cosurile in traditia asiatica
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *