Busola studiaza energiile (forte ale naturii, stele zburatoare) ce nu pot fi observate cu ochiul liber, dar pot fi evidentiate prin masuratori si calcule. Aceste energii se schimba in timp si se misca in directii diferite. Busola explica si modul in care energiile invizibile ale naturii influenteaza norocul locuintelor intr-un mod ciclic. Deoarece fortele naturii sunt asociate cu timpul si spatiul, este nevoie ca directiile lor sa fie masurate foarte exact pentru a determina ce influente au. Pentru stabilirea influentei acestor energii, va fi utilizata o busola speciala numita Lo Pan. Cu ajutorul unei busole obisnuite se pot determina punctele cardinale in mod obisnuit: N, S, E, V. Pentru determinarea corecta a tuturor directiilor (in numar de 24) este nevoie de o busola speciala denumita Luo Pan. Masuratorile pentru orice spatiu au un anumit specific. Se tine seama si de faptul ca cele 4 puncte cardinale sunt inversate intre ele. 

In timpul unei consultatii Feng Shui , se fac masuratori cu o busola (utilizand o busola geomantica denumita „Luo Pan”) care sunt combinate cu data construirii cladirii. Aceasta combinatie conduce la calcule matematice care releva caracteristicile si potentialul cladirii.  Luo Pan-ul este un instrument complex, care cuprinde formule transmise din generatie in generatie. Acestea sunt inscrise, cu ajutorul caracterelor chinezesti, ale desenelor sau numerelor, pe cercuri concentrice plasate in jurul unei busole foarte precise. Fata Luo Pan-ului, adica partea rotunda din metal pe care sunt trasate cercurile, este denumita cercul ceresc, iar baza, de obicei din lemn, este patratul terestru.

In trecut, formulele de pe Luo Pan erau codificate, fiind explicate de catre maestru doar discipolilor favoriti. In prezent, maestrii chinezi predau secretele cu mai multa usurinta, avand in vedere interesul extrem de mare fata de Feng Shui si modul in care informatia poate fi accesata de un numar din ce in ce mai mare de oameni. Scoala busolei studiaza energiile ce nu pot fi observate cu ochiul liber, dar pot fi evidentiate prin masuratori si calcule. Aceste energii se schimba in timp si se misca in directii diferite. Aceasta busola ne explica si modul in care energiile invizibile ale naturii influenteaza norocul locuintelor intr-un mod ciclic. Deoarece fortele naturii sunt asociate cu timpul si spatiul, este nevoie ca directiile lor sa fie masurate foarte exact pentru a determina ce influente au. Pentru stabilirea influentei acestor energii, va fi utilizata aceasta busola speciala numita Lo Pan. 

Busola – Feng Shui
Etichetat pe:        

Un gând despre „Busola – Feng Shui

  • ianuarie 18, 2014 la 11:34 pm
    Legătură permanentă

    Salut !.Mare nelamurire am ….cum adica „Se tine seama si de faptul ca cele 4 puncte cardinale sunt inversate intre ele. „…ma tot chinui sa masor de ceva vreme cu luo pan-ul si nu reusesc …casele la nemti sunt sucite rau …intrarea lor nu e la strada …nu cred ca o sa reusesc sa inteleg …of …merci !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *