Mobila chinezeasca si imaginile pictate pe mobilier sunt pline de simboluri, toate de bine si care aduc noroc!

 Liliecii nu sunt vazuti ca niste creaturi zburatoare pictate ca sa te sperie noaptea, sunt o cale de a iti ura lucruri bune, de la noroc la viata. Doi lilieci fata in fata semnifica noroc dublu. Liliacul mai simbolizeaza si longevitate deoarece ei traiesc cam 20 ani si deoarece corpul lor era folosit pentru medicamente care ”iti lungeau viata”.

* Fluturii sugereaza bucurie si casatorie fericita.

* Piersicile inseamna prosperitate si viata. 

* Culoarea rosie aduce noroc deoarece alunga raul.

* Floarea de Lotus reprezinta viata noroc sanatate copii. Doua flori de lotus impreuna reprezinta armonie.

* Bujorul este deasemenea o floare importanta, depinde de contextul in care este prezentat poate insemna sanatate noblete frumusete feminina si pace.

* Vaza devine mai mult decat o vasela pentru flori.Numele chinezesc pentru bujor ”ping” suna identic cu pace”peace”.

Imaginea unui vas gasita frecvent pe usile dulapurilor creaza multuple oportunitati pentru dorinte, poate fi umpluta si cu alte simboluri cum ar fi bujorul floareea de piersic, lotus…

*Norii “Yun” simbolizeaza norocul fericirea deoarece aduc ploaie, un ingredient pentru fericire. Norii si ploaia impreuna ”yun yu” inseamna intimitate sexuala.

* Pestele are un ranc mare pe scala vietii deoarece cuvantul ”yu” inseamna abundenta.Pestele este si calea naturii pentru a aduce multa mancare.Legenda spunde ca acum 5000 mii de ani un peste (crap) a sarit din apa si s-a transformat in sarpe care a zburat spre cer si a devenit dragon si coborand ca primul imparat.

* Dragonul apare des in mobila si tablouri ca simbol al bunului , depinzand de context sau tipul de dragon , putere si autoritate.

 

 

Simboluri norocoase – mobila de China
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *