exotique-136-91-mai2015In Asia, vechea arta a decorarii unei gradine sau a unei terase (mobilier, plante, poduri, roci si decoratiuni de gradina), se bazeaza pe modelarea elementelor Yin si Yang si pe circuitul Chi-ului ce poate creea efecte negative sau pozitive. Cand vine vorba de un Feng Shui bun, dimensiunea gradinii nu este principala referinta. Desigur, este minunat sa fi inconjurat de o gradina mare, luxurianta, insa si daca spatiul de care dispui este mic, tot poti creea un flux energetic benefic. Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta:

1. Recomandarea principala ar fi ca gradina si casa sa fie protejate de impactul negativ al mediului. O bariera naturala de protectie care sa le inconjure este necesara si va reduce poluarea fonica si praful vietii citadine.
2. Tine seama de cele 5 elemente cand incepi amenajarea. De exemplu, in Est sau Sud-Est elementul Lemn prevaleaza. Aici, anotimpul dominant este Primavara, iar vizualul are o mai mare importanta in fata celorlalte simturi. Dreptunghiul este forma cea mai buna si numerele 3 si 4 sunt de bun augur.
3. Fluxul de energie Chi este peste tot. Creaza spatii deschise cu arbusti, plante mici, flori, statuete mici sau medii, din piatra sau lemn (Exotique are o colectie bogata de piese lucrate manual), care permit curgerea libera a Chi-ului.
4. Echilibreaza energiile Yin si Yang. Foloseste atat elemente Yin cat si Yang pentru a le pastra in echilibru, astfel incat oamenii sa nu devina prea agitati sau prea somnorosi.
5. Alege mobilierul potrivit fiecarei zone. Daca vrei sa petreci mai mult timp in gradina si sa socializezi, ia in considerare achizitionarea unei umbrele sau a unui foisor (eventual din colectia Bali de la Exotique), ce iti va oferi adapost si protectie. Asigurati-va ca mobilierul ales este bine intretinut. Orice mobilier rupt va atrage boala. Nu plasati banci in zonele expuse ale gradinii. Pentru Nord alege un mobilier sau decoratiuni lucrate din metal, pentru Sud, Est si Sud-Est din lemn, pentru Vest si Nord-Vest din metal sau piatra, iar pentru Sud-Vest si Nord-Est din piatra sau de culoare rosie.
6. Folositi o iluminare artificiala buna. Lumina reprezinta elementul foc si energia Yang. Folosirea iluminarii in gradina este o modalitate foarte eficienta de a valorifica energia elementului pamant ceea ce iti va aduce noroc in viata de familie si in relatie. Plasati felinare de gradina in Sud, Nord-Est si in Sud-Vest.
7. Decoratiunile de gradina, mobilierul de terasa, orice obiect atractiv, fac ca gradina ta sa devina mai primitoare si mai personala, creand o atmosfera relaxanta si calda. Sunetul unei fantani Marocane de exterior sau a unor clopoteii de vant, te vor calma si iti vor evoca amintiri placute ce te vor ajuta sa te relaxezi.
Incepand din luna mai, pe terasa Exotique, din Splaiul Unirii 96, veti putea gasi o colectie bogata de mobilier si decoratiuni pentru gradina si terasa, piese lucrate manual din lemn, piatra sau impletituri vegetale.
Va astept sa savuram o cafea sau un ceai!

by Pusa Hack

Cum sa aduci un Feng-Shui favorabil in Gradina si pe Terasa Ta