Poarta India    Citim si auzim mereu despre Feng Shui insa nu prea vedem nimic practic.  Deoarece majoritatea caselor sunt deja construite ne vom concentra in general asupra remediilor Feng Shui pentru a corecta pozitionarile mai putin favorabile, dar nu vom uita nici interioarele.

New Year Resolutions! Cu totii ne facem liste la sfarsit de an cu ceea ce vrem sa schimbam si sa imbunatatim in anul care vine. Ne dorim mai mult, mai bine si e firesc sa fie asa. Toti ne conturam mental sau in scris, constient sau in subconstient un bilant al anului precedent si intram cu emotie si sperante in noul an.

Indiferent de situatia fiecaruia dintre noi, fizica, materiala, ne dorim in linii mari acelasi lucru: noroc, sanatate, iubire, prosperitate. Ele pot fi realizate in diferite feluri dar s-ar parea ca o treime din sansele de indeplinire a acestor dorinte tine de Feng Shui-ul locuintei. Haideti sa incercam impreuna sa vedem cum se intampla!

Sfaturile sunt simple, aplicabile si vor fi date pe rand, pe zone, cate 7 in fiecare articol, in legatura cu toate aspectele legate de locuinta, de la intrare pana la dormitoare, bai, etc. Nu trebuie sa credeti foarte mult in Feng Shui, sunt idei clare si de bun simt, iar in acest episod vom vorbi despre intrarea in casa, usa principala sau „gura casei”.

In casa intra zilnic energie proaspata. Locul principal de intrare al energiei este usa de intrare, cel mai important element al casei.

1. Usa trebuie sa fie solida, frumoasa, in stare perfecta. Ea este asociata cu statutul celui care locuieste acolo. Asadar forma, marimea, impresia generala este foarte importanta si va determina modul in care propietarul e perceput de ceilalti dar si de el insusi. Usa poate sa inspire putere si echilibru daca are o marime potrivita cu cea a casei. Nu trebuie sa fie neangrijita, murdara, ciobita, scorojita. Dati o importanta deosebita usii de intrare, reparati-o, revopsiti-o, infrumusetati-o, este esential pentru a da ocupantilor vitalitate.

exotique-porti-32. Numarul casei trebuie sa fie cat mai sus pozitionat.

3. Luminile de exterior sunt de preferat doua ca numar, in stanga si dreapta usii, montate simetric.

4. Vis-a-vis de usa nu trebuie sa existe o alta usa ce face accesul in linie dreapta in curtea din spate, altfel energia iese imediat afara.

5. In holul de intrare nu trebuie sa plasam obiecte care sa blocheze patrunderea energiei in casa. Eliberati si curatati holul de intrare. De preferinta ele trebuie sa fie largi, spatioase, luminoase, minimaliste.

6. Pentru o casa ce are intrarea catre N-E materialul ideal pentru usa este lemnul vechi. Pozitionarea usii are importanta in alegerea culorii si a materialului potrivit.

7. Pentru protectia casei si a ocupantilor ei, amplasati simetric la exterior doua obiecte cu simboluri puternice, cainii Fu fiind cei mai potriviti. Daca nu va atrag puteti folosi manere din bronz sau macar doua plante frumoase, in vase de piatra plasate tot simetric.

poarta traditionala China

Va doresc tuturor un an 2014 armonios, incarcat de energii, emotii si realizari pozitive, benefice.

by  www.pusahack.ro

Principii Feng Shui in construirea unei case – Intrarea
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *