Masuta si scaune pictatePentru ca suntem in prag de primavara si natura iese din amorteala unei ierni friguroase, ne-am hotarat sa vorbim despre culori. Culorile sunt una dintre cele mai simple metode de a aduce energiile pozitive in camin sau in birou. Cu toate astea, lucrul cu nuantele este putin mai problematic decat se poate crede. Culorile adanci, intense au un impact mai profund asupra emotiilor noastre decat cele in nuante pastelate, iar daca sunteti in cautarea unui efect mai mare puteti folosi nunatele mai bogate din culorile dvs. preferate, insa cu mare atentie la dozaj (mai mult nu inseamna intodeauna mai bine).

Iata cateva sfaturi pentru folosirea culorilor in camin:

1. Pentru ca 2015 este un an de lemn incepem cu verde care este culoarea propie acestui element. Verdele promoveaza schimbarea, cresterea si flexibilitatea. Deasemenea poate grabii vindecarea in cazul in care suferiti. Puteti folosi elemente de decor verzi in zona de Sud a casei. Un dulapior din lemn masiv pictat sau patinat in nuante de verde ar fi ideal.

2. Maro este o culoare asociata cu elementule pamanat si lemn. Reprezinta stabilitatea, increderea, confortul. Poate fi utiulizata in zona competentelor si cunostiintelor. Un birou din lemn masiv sau sau un raft pentru cartiile preferate sunt alegeri perfecte.

3. Portocaliul este o culoare perfecta pentru zonele in care doriti sa adaugati culoare si bucurie de viata. Este asociata cu sanatatea si poate fi extrem de revigoranta in nuante aprinse, insa numai in cantitati mici. Puteti folosi portocaliu in zonele de Sud-Vest si Nord-Est, iar in combinatie cu nuante ale elementului pamant poate potenta relatia amoroasa sau casatoria. O mica cutiuta decorativa unde se pot pastra amintiri sau bijuterii poate aduce energia dorita.

4. Galbenul aduce multa caldura si stralucire atat spatiului unde il folosim cat si vietii. In unele scoli de gandire este culoare asociata cu stimularea intuitiei. Utilizati decoratiuni in nuante de galben in Vest si Nord-Vest, insa nu prea mult sau prea intens pentru ca poate obosii ochii.

5. Rosu este culoarea care este asociata in Feng Shui cu elementul foc. Rosu este magnetic si puternic- o picatura cat de mica poate schimba tot decorul. El aduce actiune si creste bataile inimii. Il puteti folosi in zonele de Sud-Vest si Nord-Est. Un mic dulapior pentru condimente sau bijuterii, lucrat din ceramica pictata poate face diferenta.

6. Violetul este o culoare magica, si folosita foarte des in spatiile de meditatie sau cele predominant spirituale. Este asociata in Feng Shui cu bogatia si de cele mai multe ori utilizata in zona din stanga cea mai indepartata de usa de la intrare pentru a amplifica prosperiatea.

7. Albastrul in Feng Shui reprezinta elementul apa si inceputul vietii. El stimuleaza stima de sine si va poate ajuta sa comunicati mai clar. Are efect calmant si este un inhibitor al apetitului pentru multi. Pentru a maximiza efectul insa, trebuie utilizat cu grija, in doze nu foarte mari. Zonele favorabile pentru albastru sunt Est si Sud-Est.

Va uram un inceput de primavara superb si va asteptam in showroom-ul Exotique pentru a ne colora impreuna viata in nuantele favorite.

7 sfaturi pentru a-ti colora viata si caminul
Etichetat pe: