Potrivit principiilor Feng Shui, terenul pe care se afla casa este la fel de important, pe cat este si casa. In sud-estul Asiei constructia de case “pe pamant” se materializeaza sub forma unei arhitecturi deschise cu 2 mari accente: veranda si livingul deschis. In Europa aceast tip de arhitectura a dezvoltat o extensie a spatiului interior ce lasa impresia contopirii cu exteriorul, cu natura: TERASA
Iata 7 sfaturi pentru a beneficia la maxim de aceasta zona de relaxare si incarcare energetica:
1. Daca terasa are o forma dreptunghica sau patrata, folositi o masa rotunda sau ovala in centru si un vas cu flori. In felul acesta veti permite curgerea libera a Chi-ului si veti crea o “inima” pentru terasa dumneavoastra.
2. Alege un mobilier natural mai ales daca terasa este acoperita, fie din fibre de zambila de apa, rattan sau bambus, fie din lemn masiv (o oferta bogata gasiti la Exotique), iar decoratiunile pot fi textile (perne, cuverturi, perdele din in, covorase) albe sau viu colorate.
3. „Shui” înseamna „apa”! Instalati o mica fantana de interior pe terasa dumneavoastra si asigurati-va ca aveti suficiente ferigi si plante mici in jurul ei (o alegere buna ar fi o fantana Marocana cu apa curgatoare, foarte ”fresh” decorata cu ceramica pictata).
4. Asezati vase din teracota cu flori si plante Tuia in colturi pentru armonizarea fluxului energetic.
5. Daca casa dumneavoastra se afla prea aproape de o strada aglomerata, puneti un clopotel de vant la intrare. Astfel, Chi-ul ce curge prea repede va fi “domolit” de sunetul clopotelului.
6.Asigurati-va ca exista o iluminare buna pe terasa. Puteti instala una sau mai multe lampi marocane, cu lumina alba sau colorata, pentru a “insenina” zonele intunecate si a echilibra energiile Yin si Yang.
7. In fiecare zi, timp de 10-30 de minute, deschideti fereastra sau usa terasei, indiferent de vreme, pentru a lasa energie proaspata sa umple spatiu.
by Pusa Hack