Terasa ExotiquePotrivit principiilor  Feng Shui, terenul pe care se afla  casa este la fel de important, pe cat este si casa. In sud-estul Asiei  constructia de case “pe pamant” se  materializeaza sub forma unei arhitecturi  deschise cu 2 mari accente:  veranda si livingul deschis. In Europa aceast tip de  arhitectura  a dezvoltat o extensie a spatiului interior ce lasa impresia  contopirii  cu exteriorul, cu natura: TERASA
Iata 7 sfaturi pentru a  beneficia la maxim de aceasta zona de relaxare si incarcare energetica:

1. Daca terasa are o forma dreptunghica sau patrata,  folositi o masa  rotunda sau ovala in centru si un vas cu flori.  In felul acesta veti permite  curgerea libera a Chi-ului si veti  crea o “inima” pentru terasa  dumneavoastra.

2. Alege un mobilier natural mai ales daca  terasa este acoperita,  fie din fibre de zambila de apa, rattan sau bambus, fie  din lemn  masiv (o oferta bogata gasiti la Exotique), iar  decoratiunile  pot fi  textile (perne, cuverturi, perdele din in, covorase) albe  sau viu  colorate.

3. „Shui” înseamna „apa”! Instalati  o mica fantana de  interior pe terasa dumneavoastra si asigurati-va ca aveti suficiente ferigi si plante mici in jurul ei (o alegere  buna ar fi o fantana Marocana cu apa curgatoare, foarte ”fresh” decorata cu ceramica pictata).

4. Asezati vase din  teracota cu flori si plante Tuia in colturi pentru armonizarea  fluxului energetic.

5. Daca  casa dumneavoastra  se afla prea aproape de o strada aglomerata, puneti un  clopotel  de vant la intrare. Astfel, Chi-ul ce curge prea repede va fi “domolit”  de sunetul clopotelului.

6.Asigurati-va ca exista o iluminare buna pe terasa. Puteti instala una sau mai multe lampi marocane, cu lumina alba sau colorata, pentru a “insenina” zonele intunecate si a echilibra energiile Yin si Yang.

7. In fiecare zi,  timp  de 10-30 de minute, deschideti fereastra sau usa  terasei,  indiferent  de vreme, pentru a lasa energie proaspata sa umple  spatiu.

by Pusa Hack

 

Cum sa ai o TERASA perfecta