Lumineaza-ti casa prin Feng ShuiIn Feng Shui totul se invarte in jurul energiei, iar LUMINA este cea mai puternica manifestare a sa. Atat iluminarea artificiala cat si cea naturala poate fi folosita ca remediu si poate influenta decisiv calitatea energiei Yang din casa ta. In acest articol vom  incerca sa identificam si sa solutionam cateva probleme de iluminare comune spatilor domestice.
Iata cele 7 sfaturi:

1. Lumina este foarte importanta in crearea unui flux Chi echilibrat. O casa prea intunecata va avea prea multa energie Yin. Ferestrele si iluminatoarele pot ajuta, dar in cazul in care nu sunt suficiente, puteti remedia cu ajutorul unor lampi sau aplice in colturi.

2. Asigurati-va ca intrarea in casa sau la birou este bine luminata. Doua aplice pe fiecare parte a usii plasate in exterior, sunt ideale pentru a atrage un Chi pozitiv in interior (aplicele marocane din metal decupat sunt ideale). Multe companii lasa lumina afara aprinsa zi si noapte pentru a atrage in continuu afaceri noi.

3. Lumina este culoare! Poate ca nu doriti sa creati un curcubeu de culoare in casa, insa adevarul este ca fiecare spatiu tanjeste dupa lumina si culoare. Ganditiva la cei mici – energia lor este in mod constant alimentata de abundenta culorilor. Absorbind diferite frecvente de lumina ei devin mai creativi si mai fericiti – si nu numai ei ;). Lustrele si lampile indiene din sticla colorata de la Exotique pot constituii solutia ideala.

4. Sursele de lumina ce `arunca` pe tavan sau pereti umbre pregnante sunt considerate a nu fi benefice. Lumina ar trebui sa `aprinda` energia Yang si nu sa dezvolte zone intunecate (energie Yin). Evitati acest lucru folosind cel putin 2 surse de iluminare (o lustra si o lampa – de exemplu).

5. Iluminarea poate fi tare sau calda. In general, lumina directa sau cea florescenta este considerata tare si este potrivita pentru zonele de lucru sau birouri, in timp ce lumina indirecta sau galbena este considerata calda si este potrivita pentru zonele de relaxare si odihna.

6. Lampile pot fi un remediu Feng Shui excelent. Abajururile din panza sau hartie inmoaie si coloreaza lumina creand o atmosfera Yin linistita. Astfel nuantele de rosu in living pot aduce faima, nuantele de roz in dormitor pot aduce romantism si dragoste, iar nuantele de violet in birou pot aduce bogatie (Exotique este o sursa inepuizabila de lampi si abajururi de diverse culori si dimensiuni).

7. Desi folosirea unui iluminat inteligent este un mod fin de a imbunatati Feng Shui-ul casei, exista anumite zone carora nu ar trebui sa li se acorde un accent prin iluminare. Aceste zone `tabu` includ toaletele, spatile de depozitare si bucatariile. Cand nu utilizati aceste spatii ar fi bine sa nu fie scose in evidenta ci pastrate intr-o zona de iluminare redusa si discreta, cu usile care duc la ele (daca exista) inchise.

Pana luna viitoare va urez un  Feng Shui luminos si va astept toata vara pe terasa Exotique!

By Pusa Hack

Lumineaza-ti casa prin Feng Shui