dining roomIn arta Feng Shui bucataria simbolizeaza prosperitatea familiei. Este locul unde se gaseste mancarea iar calitatea si cantitatea produselor reflecta bogatia, sanatatea si starea de bine a familiei. Bucataria trebuie sa fie spatioasa, bine luminata si de preferinta cu o forma regulata.

Cele mai importante regului feng shui in bucatarie sunt:

1. Aragazul (gura de foc) – Pozitia acestuia este foarte importanta si anume, mancarea trebuie sa fie gatita cu fata catre directii auspicioase pentru persoana care gateste in mod normal. A nu se aseza langa frigider sau chiuveta. De asemenea este de preferat sa nu gatiti cu spatele catre bucatarie, de aceea cele mai potrivite aparate de gatit sunt cele pozitionate in mijlocul bucatariei, pe o “insula” creata anume.

2. Lemnul – Prezenta lemnului, nu a derivatelor laminate ci a celui solid, masiv, a esentelor tari, este favorabila, ca element de stabilitate si productivitate. Starea de “Acasa”, de permanenta, este creata de elemente naturale valoroase, de obiecte cu o anumita bogatie si frumusete. Prin extensie, bucatariile moderne in comparatie cu cele clasice sunt mult mai reci si impersonale de aceea si dorinta de a petrece mai mult timp in ele este mai mica.

3. Echilibru – Toate elementele (apa, foc, metal, lemn) trebuie sa fie prezente in bucatarie. Se recomanda materiale diferite (ceramica, aluminiu, inox, piatra, marmura, lemn) sa fie combinate fara ca una din ele sa devina prea dominanta.

4. Sageti ascutite – In bucatarie se gasesc multe rafturi care, de obicei, creaza efectul de sageata catre cel care petrece mai mult timp in bucatarie gatind. Incercati sa proiectati mai multe rafturi inchise si sa alegeti cu grija pozitia celor deschise.

5. Obiectele electrocasnice care sunt mai mult “decorative”, in sensul ca sunt folosite foarte rar, ar fi bine sa stea in dulapuri si doar cele 2-3 pe care le folositi regulat sa fie expuse. Cand nu sunt folosite scoteti-le din priza pentru a pastra energiile pozitive in bucatarie si in casa.

6. Dinning – Zona de luat masa nu trebuie niciodata sa fie la un nivel inferior fata de bucatarie sau living. Ea trebuie sa fie foarte bine luminata pentru a asigura un flux bun de energie. Se recomanda ca masa sa fie rotunda sau ovala, in felul acesta membrii familiei si toti cei care i-au masa impreuna vor fi in armonie iar pranzul sau cina va fi o experienta foarte placuta. Deasupra mesei se recomanda o oglinda mare, usor aplecata, pentru a reflecta si astfel “dubla” abundenta de pe masa si din familie.

7. Decor, culori, curatenie – Locul unde prepari mancarea si mai ales cel in care iei masa ar trebui sa fie ordonat, placut, decorat cu elemente si culori mai putin stridente sau agresive. Pentru a atrage norocul si prosperitatea, curatenia in bucatarie este de o importanta majora. Aceste conditii odata indeplinite starea generala va fi mai buna, digestia se va face corect, conversatiile vor fi relaxante si tonusul general impecabil. Pofta buna!

By Pusa Hack

Dining room

Principii Feng Shui in construirea unei case – Bucataria & Dinning room
Etichetat pe: