exotique - VT-SC11 - scroll hartie pictata, pestiElementul apa este benefic atat in casa cat si in gradina. Iata cateva sfaturi feng-shui pentru a maximiza efectul pozitiv:

 

  1. In casa, va recomand o fantana feng-shui, activata de o pompa electrica care misca continuu apa. Aceasta poate fi mica, decorativa, sau mai mare, din marmura sau ceramica, plasata in hol, pe terasa sau in camera de luat masa. Cele mai indicate fantani sunt cele marocane pe care le puteti gasi la Exotique in diverse forme si marimi. Cu cat materialele sunt de calitate mai buna si dimensiunile sunt in raport corect cu marimea casei sau a locului in care va fi amplasata, cu atat efectul benefic va fi mai puternic. Apa in miscare evita fenomenul de stagnare energetica, un principiu important in feng-shui. Fantanile de la Exotique sunt perfecte din acest punct de vedere fiind create special feng-shui. De asemenea, directia in care curge apa este foarte importanta deoarece o directie gresita va slabi resursele financiare ale celor ce locuiesc in casa. Zgomotul produs de fantani, acel susur discret, va va influenta energia chi la nivel personal. Apa este un element indispensabil dar si destul de periculos si daca aceste reguli nu se respecta, efectul va fi opus.

  2. Lacul ideal va avea forma rotunda sau ovala. Pentru a-l pastra curat si in echilibru ecologic este bine sa aiba pesti, broaste, vegetatie etc. In mijloc se poate plasa o fantana pentru a circula apa si in felul acesta il face mai activ si pentru a avea o energie chi pozitiva.

  3. Daca creati un delusor, o forma de pamant pe care sa curga apa, ca un mic rau, este necesar ca miscarea apei sa fie indreptata catre casa, ideal in linii curbe, gentile. Micile, eventuale cascade vor avea un efect mai calmant decat al fantanilor arteziene.

  4. Directia favorabila pentru o piscina este Est sau Sud-Est. Forma ei ar trebui sa nu includa colturi ascutite, deci formele ovale sunt ideale. Nu o pozitionati prea aproape de casa. Atentie la modul in care o curatati, chimicalele nu sunt deloc sanatoase si polueaza, o alta metoda curata fiind cu ajutorul ultrasunetelor. O piscina interioara poate fi plasata tot in Est sau Sud-Estul casei si trebuiesc luate precautii speciale pentru a preveni ca umezeala sa intre in spatiile vecine. Un procent mare de umezeala in locuinta este neindicata, acesta fiind un alt principiu de baza in feng-shui.

  5. Acvariul se plaseaza in mod ideal la Est sau Sud-Estul casei sau camerei. Plantele si pestii, oxigenarea si ventilatia vor mentine apa curata si in miscare iar aceasta va contribui la energizarea pozitiva a casei. In functie de numarul de pesti, tipul si culoarea lor, energia data de ei poate fi stimulatoare sau relaxanta. Pestii in culori subtile si miscari mai lente sunt yin si vor crea un efect calmant. Cei in culori stridente si miscari rapide sunt yang si vor crea o energie dinamica.

  6. Scroll-urile sunt o solutie cu beneficii din punct de vedere feng-shui si in acelasi timp economica pentru ca evita investitii majore. Scroll-urile pictate pe matase, cu imagini acvatice cu pesti (ideal in numar de 9 pentru prosperitate) sunt o solutie simpla si le puteti gasi la Exotique. La fel si panourile din lemn, in forma rotunda, sculptate cu numarul si forma corecta de pesti.

  7. Chiar si un simplu vas cu apa, plasat in casa, mai ales in partea de Est si Sud-Est, catre fereastra, schimbat zilnic, in care sa se reflecte soarele, poate sa va aduca implinire sufleteasca, un partener potrivit, sau mai multa iubire. Investiti in obiecte de calitate, decorative, de preferinta lucrate manual si cat mai exotice.

 

 

By Pusa Hack

Mobilier pentru terasa si gradina

 

Principii Feng Shui – elementul Apa
Etichetat pe: