indian-interior

Vastu Shastra este ştiinţa vedicã a arhitecturii şi a designului templelor, locuinţelor şi a clãdirilor în spaţiul Indiei tradiţionale. Similar tehnicilor Yoga, aplicarea Vastu Shastra faciliteazã sãnãtatea, armonia şi echilibrul. Deseori denumit „Feng Shui indian”, Vastu Shastra de fapt predateazã Feng Shui-ul chinezesc cu aproximativ 1500 de ani. Vastu derivã din Vas, ceea ce înseamnã „a trai, a  rãmâne”, în timp ce Shastra se traduce liber „ştiinţã,  doctrinã,  învãţãturã”.
7 sfaturi Vastu Shastra pentru casa ta:

1. Fluxul energiei universale. Vastu Shastra se bazeazã pe cunoaşterea fluxului de energie numit Prana în Hindu.

2. Cinci elemente  principale. Conceptul principal, atât în Feng Shui, cât şi în Vastu Shastra, se bazeazã pe cinci elemente universale. Cu toate acestea, cele cinci elemente din Vastu Shastra – aer, foc,  apã, pãmânt şi spaţiu – diferã de cele cinci elemente din Feng Shui.

3. Spaţiul (Akasha). Spaţiul este un element ce nu existã în Feng Shui şi pe care Vastu Shastra îl leagã de auz şi de conceptul de poziţie centralã (brahmasthan).

4. Centrul cãminului. Vastu Shastra este iniţiatoarea conceptului de curte deschisã situatã în centrul unei locuinţe. Scopul ei este sa primeascã cea mai bunã energie. Centrul unei case ar trebui sã fie întotdeauna curat, proaspãt şi deschis, deoarece energia întregii case depinde de el. El este comparat cu funcţia plãmânilor în Vastu Shastra.

5. Intrarea principalã. Designul uşii principale este foarte important  în Vastu Shastra, deoarece  prin uşa principalã locuinţa absoarbe cea  mai mare parte a energiei (o foarte valoroasã colecţie de uşi tradiţionale indiene puteţi gãsi în showroom-ul Exotique).

6. Dormitorul. Vastu Shastra sfãtuieşte sã nu se utilizeze nuanţe de alb sau galben în dormitor şi sugereazã culorile roz deschis, albastru închis, gri, ciocolatiu sau nuanţe de verde. Se recomandã şi sã nu dormi cu capul orientat spre nord.

7. Bucãtãria nu trebuie aşezatã sub sau deasupra bãii sau dormitorului. Cele mai bune culori pentru  bucatarie sunt considerate galben, portocaliu, roz, ciocolatiu sau roşu.

Vã aştept în showroom-ul Exotique cu o nouã şi fascinantã colecţie de piese indiene, alese personal, special pentru colecţionari şi pasionaţi.

By Puşa Hack

Vastu Shastra – un Feng Shui made in India
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *