ofyr grill

Este foarte bine cã avem o dietã completã, echilibratã şi valoroasã în termeni de nutrienţi, dar un mare beneficiu este sã ne gândim şi la Chi-ul produselor consumate şi la modul lor de a ajunge în formã “ingerabilã”. Tot ce mâncãm are propiul Chi de care vom fi subtil influenţaţi în momentul în care se va afla în corpul nostru. Ce putem face?

Ca regulã generalã ar fi perfect dacã toate alimentele ar fi cât mai aproape de starea naturalã înainte de preparare.

Pentru a înţelege Chi-ul fructelor şi legumelor trebuie sã întelegem modul în care acestea cresc. De exemplu: rãdãcinoasele care cresc sub pãmânt (cartoful, morcovul) vor avea un Chi diferit de alte legume ce cresc deasupra pãmântului şi au o energie „mai relaxatã”. În consecinţã dacã aveţi posibilitatea de a alege rãdãcinoasele, alegeţi-le pe cele care au crescut „evadând din prinsoare” şi ieşind mãcar cu un capãt din pãmânt.

Deasemenea alegearea cãrnii este importantã. Animalele nervoase (gãina de exemplu) vor transmite Chi-ul lor inconstant. Un peşte ca somonul ne va transmite energia de a merge împotriva curentului, în timp ce calamarul ne va ajuta sã ne relaxãm şi sã ne lãsãm duşi de val.

Lichidele fierbinţi sunt foarte rapid absorbite de organism, de aceea ceaiurile pot schimba rapid Chi-ul nostru. Principalul ingredient al ceaiurilor este apa, iar Chi-ul apei interacţioneazã foarte uşor cu organismul nostru, influenţând sãnãtatea şi chiar emoţiile.

În afarã de alimentele pe care le mâncãm trebuie sã ne gândim şi la modul în care le preparãm. Prãjirea la flacãrã mare va aduce în organism energia vie a focului, care te va face mult mai expansiv şi expresiv. Pe de altã parte, fierberea alimentelor te va ajuta sã îţi conservi energia.

Cea mai nouã şi inovativã metodã de preparare a alimentelor o gãsiţi la Exotique. Fie ca prãjiti ouã, coaceţi legume sau preparaţi o fripturã savuroasã, grill-ul OFYR deschide o lume nouã de posibilitãţi de gãtit sãnãtos, în aer  liber. Vã aşteptăm la un testing!
Toate produsele OFYR le puteti gasi aici: http://www.exotique.ro/mobilier-gradina-si-terasa/ofyr-outdoor-cooking.html

Chi-ul şi alimentele
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *