Exotique - birouIn fiecare casa probabil exista un loc, un spatu unde ne pozitionam calculatorul sau laptopul, unde mai lucram sau comunicam cu altii. Este o diferenta intre cei care au un astfel de loc si cei lucreaza de acasa full-time sau part-time si care au un birou propiuzis. In fuctie de acest element ne putem decora spatiul de lucru in moduri diferite. In oricare din situatii insa, sunt cateva reguli generale de urmat din punct de vedere feng-shui:

 

  1. Biroul trebuie sa fie plasat in asa fel incat cel care il foloseste sa stea cu fata la usa sau la fereastradin camera in care se gaseste. De preferat sa aiba un perete in spate, ca sprijin, cu un tablou cu scene sugestive (un munte, cladiri inalte, etc).

  2. Mobilierul trebuie sa fie cat mai putin agresiv, cu cat mai putine muchii ascutite si colturi, mai ales la nivelul capului. O atentie deosebita trebuie acordata obiectelor indreptate catre persoana ce sta asezata la birou. Incercati sa blocati sau sa repozitionati obiectele care actioneaza ca niste sageti.

  3. Deoarece in birou exista multe dosare, hartii, obiecte de papetarie, este extrem de important ca acestea sa fie pastrate cat mai ordonat pentru o productivitate tot mai buna. Piesele de mobilier alese pentru a organiza documentele pot si trebuie sa fie functionale dar in acelasi timp sa aiba o estetica aparte, sa fie chiar pretioase daca ne putem permite.

  4. Zona de birou e bine sa fie plasata cat mai aproape de intrarea in casa, la acelasi nivel sau superior celui in care este intrarea principala, in nici intr-un cazin demisolul sau subsolul casei, in locuri intunecoase si mai ascunse. Lumina naturala este de preferat celei artificiale si sunt recomandate ferestre cat mai mari ce pot asigura o lumina si o ventilatie foarte buna.

  5. Culorile sunt foarte importante deoarece influenteaza in mod direct eficienta persoanei care foloseste biroul. Galbenul, in diverse nuante, este cel mai indicat, cu cat mai intens cu atat mai bine pentru a stimula productivitatea, insa nu exagerati pentru a nu devenii un factor de stres.

  6. Echipamentul electric, cu efecte negative din ce in ce mai resimtite, trebuie plasat cu grija in spatile mici si mult folosite. Avantajul ar fi ca in situatia in care se organizeaza o zona de birou in casa, cel putin gadgeturile, de altfel extrem de utile, nu vor mai fi raspandite in toata casa si in acest fel expunerea va fi mai redusa pentru toti membri familiei.

  7. Biroul de acasa, spre diferenta de cel de la serviciu care nu depinde intotdeauna de preferintele fiecaruia dintre noi, poate fi decorat si organizat in asa fel incat sa fie un loc in care sa ne si simtim bine, sa fim cat mai productivi si creativi si nu frustrati sau nemotivati. Alegeti piese frumoase, valoroase, care sa va incite ochiul si sufletul si sa va ridice moralul, obiecte feng-shui care sa va ridice statutul, autoritatea si sa garanteze succesul planurilor si ideilor voastre profesionale, sa va reflecte personalitatea si drumul in viata. Numai de noi depinde cat de departe ajungem!

By Pusa Hack

Mobilier pentru birou

Principii Feng Shui in construirea unei case – Biroul