exotique-136-91-aprilie2014-2Elementul apa, pe cat este de important, pe atat este de delicat, iar baile, unde acest elemnt este prezent, trebuie planificate cu mare atentie. Indiferent daca va construiti acum casa sau deja e construita, luati-va cateva minute pentru a analiza urmatoarele detalii feng-shui si vedeti daca puteti modifica sau corecta ceva, va merita cu siguranta efortul.

 

1.Baile sunt caracterizate printr-o umiditate mai ridicata. Energia chi devine mai grea si are tendinta sa stagneze. Incercati sa aerisiti baile cat de mult puteti. Baile ar trebui sa fie luminoase, uscate, aerisite, sa permita energiei chi sa curga libera.
2. Toaleta va trebui sa nu o vedem cand intram in baie, sa fie mascata dupa o jumatate de zid sau un paravan decorativ, nu foarte inalt. Regula de aur in evitarea scurgerii, pierderii, irosirii banilor, investitiilor si deciziilor financiare este de a tine tot timpul capacul WC lasat in jos.
In loc sa investim enorm in gresie si faianta de care ne vom plictisi in timp, indiferent cat de minunat ni se pare pe moment modelul, putem apela la o alta varianta mult folosita acum de designeri, aceea de a lasa peretii cat mai neutri ca si culori si modele si de a introduce in bai culoare si frumusete prin mobilier si chiuvete. Considerand ca chiveta e cel mai folosit obiect din bai, as sugera sa fie aleasa cu inspiratie. Sunt modele pictate, cu simboluri foarte potrivite elementului apa, cum ar fi flori de lotus, pesti care aduc prosperitate si liniste. Exotique are chiuvete din Maroc (lucrate din bronz sau aliaje cu argint, batute cu ciocanul), din Thailanda (din ceramica, pictate in culori vi), extraordinar modelate de artizani, superbe.
3. Oglinzile sunt recomandate si necesare. Folositi cat mai multe dar evitati sa le montati fata in fata, regula ce se aplica peste tot in casa. Cu cat mai multe oglinzi,cu atat mai bine, chiar si pe usa baii, spre interior.
4. Piesele de mobilier nu trebuie sa fie comune. Puteti sa va personalizati baile cu un dulapior din lemn masiv pe care sa asezati chiuveta, cu oglinzi lucrate minutios din lemn sau alte materiale, cu dulapioare si rafturi pentru prosoape si alte obiecte necesare in baie, care sa te bucure ori de cate ori te uiti la el. Cu putina indrazneala va puteti personaliza baia, puteti avea locul vostru unic, creat de voi, pe sufletul vostru.
5. In baie nu folositi la ferestre perdele, draperii sau covoare din materiale naturale. Umezeala poate patrunde in materialele textile si va poate afecta sanatatea. Sunt de preferat jaluzelele din lemn sau cele metalice daca aveti nevoie pentru a reduce vizibilitatea dinspre exterior.
Plantele sunt recomandate in baie, ajuta la stagnarea energiei si atrage umezeala. Atentie la pamantul  plantelor, sa nu aiba spori de mucegai, hidratati-l si schimbati-l periodic.
6. Este de preferat sa puteti avea mai multe variante de iluminare – lumina foarte puternica, cateodata alternand cu o lumina discreta, colorata, meditativa. Baile mai intunecoase, fara aer, fara lumina naturala prezinta multe probleme si necesita o grija deosebita. Puneti corpuri de iluminat cu lumina puternica, mai ales in colturile camerei.
Puneti intrerupatoare pentru lampi diferite si veti putea crea stari diferite pentru momente diferite.
Daca vreti sa aveti hidromasaj in cada, o lumina colorata discreta isi va aduce aportul la starea de relaxare.
7. In bai mai sunt recomandate urmatoarele remedii:
– cuiere si manere pictate manual care, pe cat sunt de functionale pe atat sunt de frumoase;
– un bol mic cu sare de mare;
– un vas de fier-cupru care poate fi folosit ca baza pentru ghivecele cu plante sau ca un loc unde puteti pune prosoapele cand intrati in dus, cada;
– un scaun, de preferat decorativ, exclus din material textil sau piele, pe care sa va puteti aseza, este util;
– o sculptura de bronz, de preferat cu tematica de relaxare budista, de rugaciune, de liniste;
In felul acesta introduceti in amenajare toate cele 5 elemente, apa, foc, metal, lemn, pamant si aveti un echilibru corect intre energiile ying si yang, prin cromatica, lumina, etc. De obicei baile sunt prea ying sau prea yang si acest lucru creeaza dezechilibre in timp.

Pentru alte informatii, sfaturi si obiecte feng-shui cu care sa va decorati baile ca si toata casa, va astept la Exotique.

by www.pusahack.ro / Facebook

Principii Feng Shui in construirea unei case – Baia
Etichetat pe: