Principii Feng Shui in construirea unei case – ScarileAm vorbit in articolele anterioare despre toate camerele importante din casa: living, bucatarie, dining, dormitoare, etc. dar, din punct de vedere feng shui fiecare anexa a casei, fiecare coltisor are importanta lui.

1. Scarile – primul lucru pe care l-am invatat cand am inceput sa studiez feng shui este sa nu ai niciodata o scara in mijlocul casei – ca un tirbuson rasucit in inima. Acest lucru a ramas cu mine pentru totdeauna, evit orice loc de genul acesta si, cand este vorba de persoane pe care le cunosc care locuiesc in astfel de case, le urmaresc destinul. Deci, din observatii pot spune ca nu e un loc bun de a plasa o scara, absolut.

2. Al doilea lucru invatat si obsedant pentru mine este sa nu ai scara in fata usii de intrare, pentru a nu o observa imediat cand intri in casa. Am evitat casele cu astfel de scari si de fapt din aceste motive m-am hotarat sa construiesc propia mea casa, pentru a introduce inca de la faza de proiect aceste reguli de baza.Daca aveti scarile in fata usii puteti corecta folosind o lumina foarte puternica intre usa si scara sau un paravan din lemn masiv, sculptat, mai elaborat de preferinta.

3. De asemeni treptele de sus ale scarii sa nu dea catre un dormitor anume. Si aici putem folosi diverse obstacole si corectii daca spatiul ne permite insa si un corp de luminat corespunzator.

4. Forma scarilor cea mai potrivita din punct de vedere feng shui este cea curbata lin, cu o intoarcere larga, ca energia sa urce la fel, echilibrat si armonios. Scarile in forma de spirala nu sunt recomandate in interiorul casei si in niciun caz cele din metal, poate, in caz de nevoie absoluta sa fie confectionate din lemn. Scarile drepte sunt si ele nerecomandate, dar daca sunt necesare, este de preferat sa fie de-a lungul unui perete al camerei si nu in mijlocul acesteia si sa fie cat mai putin bruste, agresive.

5. Inca un sfat important: treptele sa nu fie deschise, sa nu aiba goluri in ele. Pe acolo se va scurge prosperitatea casei, vor “fugi” banii. Puteti corecta acest lucru cu ajutorul unui covor sau a unor alte materiale, lemnul fiind de preferat, acesta simbolizand cresterea.

6. Spatiul de sub scara este bine sa nu fie lasat gol, putand fi folosit ca spatiu de depozitare, dar atentie ca ce depozitati sa nu fie obiecte legate de studiu, de cariera, de aspiratii, de statut.

7. Iluminarea scarilor este foarte importanta – cu cat sunt mai luminoase cu atat energia in casa este mai benefica. Este bine ca o lumina mai puternica sa vina de jos, pentru ca chiul norocos sa fie stimulat si sa se miste ascedent. Scarile sunt un canal de energie intre etajele casei, depinde de noi sa le construim si sa le plasam cat mai bine din punct de vedere feng shui pentru a ne aduce energie benefica in toata casa. Daca scarile sunt si arata rezistente, fluxul de chi dintre etaje este puternic si ferm, iar norocul va fi distribuit in toata casa. Evident iluminarea scarii, mai ales seara, poate fi mult mai sofisticata, cu candelabre sau lampi marocane pentru un plus de exotism, mister si intimitate.

By Pusa Hack

Principii Feng Shui in construirea unei case – Scarile